Vulin: Srbija uradila sve što je obećala

Izvor: Press, 09.Sep.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija uradila sve što je obećala

Vulin je gostujući na B92 objasnio da će Kosovo i Metohija imati novi broj 383 i da se taj broj ne dobija već, kako stručnjaci kažu, alocira od Srbije.

"Taj broj pripada Srbiji, ali će ga ona ustupiti na korišćenje Kosovu, a u operativnu upotrebu će ući najranije 2015. godine. Ako sada okrenete 028 dobićete Kosovsku Mitrovicu i ako se odredi broj za prostor Kosovo i Metohije posle 2015. godine cena će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uvek biti lokalna, jer smatramo da se to nalazi u okviru iste države", rekao je Vulin.

On je dodao da će "Telekom" od sada legalno funkcionisati na prostoru Kosova i Metohije, jer je bilo potrebno da međunarodna zajednica prihvati da je to legalni operater i funkcionisaće u dosadašnjim baznim stanicama, a najkraće do 2015. godine kada se najranije može raspisati tender za trećeg operatera.

Rasprava o imovini je, kako je dodao, ostavljena za neka druga vremena, kada bude postojao celokupni sporazum o imovini.

Prema njegovim rečima, od 2003. godine vlada je dala više od 580 miliona dolara za različite kredite za građenje Termoelekrana Obilić A i Obilić B, što će sve morati da bude uračunato kada se bude raspravljalo o imovini.

"Zajednica srpskih opština će biti pravno lice i imaće pravo na imovinu i verujemo da je to najpravednije rešenje. Pitanje imovine će ostati za kasnije, a snabdevanje naših ljudi na severu Kosova i Metohiji ostaje isto kao do sada", rekao je Vilin.

Na pitanje zbog čega se, nakon što je podneo ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju ponovo vratio na tu funkciju, Vulin je rekao da je 8.000 Srba sa Kosova potpisao peticiju kojom traže da se on vrati i da je to zbog njih uradio.

" Iz odnosa odgovornosti prema Srbima podneo sam ostavku, da nije bilo njihovih potpisa i da nije Aleksandar Vučić insistirao, nikada se ne bih vratio i vratio sam se da bih radio najbolje za svoj narod", rekao je Vulin.

Govoreći o lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar, Vulin je rekao da Srbi imaju legitimno pravo na svoj legitimitet i da se privremene institucije u Prištini plaše svega sto se zove i liči na Srbiju.

"2006. godine mirno je registrovana lista "Srbija, demokratija, pravda" a sada i Nova snaga Crne gore i to nije nikakav problem, ali lista ''Srbija'' - reč Srbija jeste problem. To ćemo morati da iznesemo pred međunarodnu zajednicu, pošto OEBS organizuje izbore nek on u krajnjoj liniji presudi", rekao je Vulin.

On je dodao da ukoliko se bude tražilo Srbi promene ime liste, ona će i dalje u sebi sadržati reč Srbija i nešo srpsko, a sigurno ne "Ðurđevak".

Vulin je dodao da ako Nova snaga Crne Gore ima pravo tako da se zove, što Srbija to ne bi mogla.

"U Briselu imaju razumevanja za to i oni nam detektuju taj strah Prištine. Nisu Srbi sa Kosova lutke koje povlačimo", rekao je Vulin i dodao da su kandidatati za gradonačelnike sa liste Srbija izvanredni ljudi.

Na pitanje zbog čega je "stalno obučen u crno", Vulin je rekao da je najčešće tako obučen jer je stalno na terenu,u prašini, u selu i da kada se nosi bela košulja mogu da se pojave fleke zbog čega bi ga možda posle " ismevali da nosi prljave košulje".
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.