Vučić prodaje porodično blago

Izvor: Akter, 04.Jul.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prodaje porodično blago

Pokret za preokret saopštio je danas da se oštro protivi prodaji Telekoma jer ostvaruje profit i podseča premijera Aleksandra Vučića da je u predizbornim govorima obećao građanima Srbije da neće prodati Telekom i govorio je da se time prodaje porodično blago

Vlada Srbije je u petak oglasila prodaju Telekom.

Prema predsednika Pokreta za preokret Jsnka Veselinovića postoji najmanje pet razloga zbog kojih Telekom ne treba da bude prodat.

"Telekom ostvaruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << profit i tako kontinuirano obezbeđuje prihod budžetu Republike Srbije. Prošle godine Telekom je imao poslovni prihod od 122,4 milijarde dinara, a prema konsolidovanom izveštaju ostvario je 17,8 milijardi dinara neto dobiti.

Drugi razlog je u činjenici da je Telekom većinski vlasnik operatera iz Republike Srpske, MTela iz Banja Luke, Mtela iz Podgorice, jedne od retkih domaćih banaka Dunav banke Beograd.

Telekom, sa svojim zavisnim preduzećima ima 2,9 miliona korisnika i potencijal da stvara još veći profit.

Treći razlog je u činjenici da tako profitabilna kompanija na nivou svih preduzeća zapošljava 13.044 ljudi.

Četvrt, u Evropi su mnogi od mobilnih operatera u državnom vlasništvu i države se ne odriče takvog resursa.

Ni peti razlog ne govori u prilog prodaji Telekoma. Evropska unija nije tražila da prodamo Telekom, jedinog mobilnog operatera u Srbiji, u vlasništvu naše države, istakao je Veselinović.

U saopštenju se podseća da je predsednik Vlade Srbije je u predizbornim govorima obećao građanima Srbije da neće prodati Telekom.

Nasuprot tome, govorio je da se time prodaje porodično blago. Slične izjave davali su i ostali funkcioneri sadašnje vladajuće koalicije. Jasno je da će značajan deo novca od prodaje Telekoma otići u finansiranje "Beograda na void", za koji Vlada Srbije planira da izdvoji oko 300 miliona evra, ističe Pokret.

i najavljuje da će učiniće sve da kroz političko delovanje ospori ovakav loš i štetan ekonomski politički potez Vlade Srbije.

To je samo jedan u nizu pograšnih koraka, koja Srbiju vuku u još dublju ekonomsku i socijalnu krizu, ocenio je Pokrt za preokret.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.