Vlada nenadležna za poslovanje Telekoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada nenadležna za poslovanje Telekoma

Telekom Srbije treba da posluje profitabilno i da uplaćuje novac u državni budžet, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da to preduzeće samo donosi svoje poslovne odluke.

Upitana o odluci Telekoma da kupi kablovskog operatera Kopernikus Tehnology, Brnabić je istakla da Telekom ima svoj menadžment, a da vlada očekuje od te kompanije da uspešno posluje.

"Ne mogu da vam pojasnim detalje ugovora, jer Telekom Srbije ima svoj menadžment. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlada nije nadležna za poslovanje Telekoma, mi očekujemo da posluje uspešno i da uplaćuje novac u budžet. Direktor Telekoma nisam i možete da pitate Telekom da vam obrazlože poslovnu odluku", rekla je Brnabić.

Na pitanje šta vlada misli o toj odluci, Brnabić je uzvratila: "Da li mislite da vlada treba da donese svaku odluku Telekoma?".

Ona je rekla da Telekom ima jaku konkurenciju i treba da se bori najbolje što može u interesu Srbije, kao većinskog vlasnika. "Očekujemo od Upravnog odbora i direktora da se tako ponašaju.

"Telekom se tako i ponaša. Odlično se bore na tržištu i nadam se da ćemo imati još veći profit Telekoma, za budžet Srbije", rekla je Brnabić i dodala da Telekom donosi svoje odluke i za njih snosi odgovornost.

Ćirić: Ko je procenio tržišnu vrednost Koperinkusa?

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić postavio je danas pitanje koja je konsultantska kuća procenila tržišnu vrednosti kompanije koja se bavi distribucijom televizijskih kanala "Kopernikus", koju je kupio Telekom AD.

Ćirić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da Telekom AD, čiji je većinski vlasnik država, ima obavezu prema građanima da izađe sa jasnim podacima na koji način i ko je doneo odluku o kupovini "Koperinkusa".

"Pre svega zbog transparentnosti procesa", rekao je Ćirić.

On tvrdi da je "Kopernikus" plaćen 200 miliona evra.

"Ovakav način kupovine za cenu od 200 miliona evra je, ubeđeni smo, finansijsko iscrpljivanje i iznurivanje Telekoma", smatra Ćirić.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.