Izvor: Radio 021, 05.Dec.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizije Prva i O2 prodate korporaciji Kopernikus

Korporacija Kopernikus kupila je televizije Prva i O2, nakon što je prodala svoje podružnice kablovskog operatera državnoj telekomunikacionoj kompaniji "Telekom Srbija" za skoro 200 miliona evra.

Naime, kompanija Antena grupa, u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i portali prva.rs, o2tv.rs i b92.net, postigla je dogovor sa vlasnikom Korporacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kopernikus Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori. Vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra.

Milovanović je za BIRN potvrdio da je postignut dogovor sa Antena grupom.

"Sada antimonopolska komisija mora to da odobri, ali to je samo formalnost, jer Antena nema 40 odsto udela na tržištu", rekao je Milovanović za BIRN.

Kako piše BIRN, kompanija koja ima veze sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, kupila je dve televizijske stanice sa nacionalnim frekvencijama, nakon prodaje sopstvenog kablovskog operatora državnoj telekomunikacionoj kompaniji – Telekomu za 200 miliona dinara. Milovanovićevu kompaniju povezuju s vladajućom Srpskom naprednom strankom, jer je njegov brat, Zvezdan Milovanović, stranački funkcioner, naveo je BIRN.

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Fox televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija. Kako navode, promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja.

Povodom ovog preuzimanja oglasila se i Antena grupa.

"Grupacija je ovim poslovnim potezom ostvarila impresivan uspeh. U vreme kupovine Fox televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega četiri odsto udela tržišta, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udela u tržištu i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji", piše u saopštenju.

Dodaju da Srđan Milovanović poseduje bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacionom poslovanju, a da akvizicija predstavlja izazov koji će, navode, pozitivno uticati na celokupan razvoj medijskog tržišta Srbije.

"Sa velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori, koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vođstvom Antena grupe. Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj", izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović.

Antena grupa je internacionalna medijska grupacija sa portfoliom raznovrsnih medijskih operacija u preko 20 zemalja Evrope, Severne Amerike i Australije. Antena je osnovana 1988. godine u Grčkoj i razvila se u međunarodnu grupaciju koja ulaže u komercijalne televizije, tematske kanale, digitalne medije, audio-vizuelnu produkciju, radio, izdavaštvo i druge oblasti.

Autor: B92, BIRN

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Televizije Prva i O2, kao i sajt B92 prodati korporaciji Kopernikus

Izvor: Radio 021, 05.Dec.2018

Korporacija Kopernikus kupila je televizije Prva i O2, nakon što je prodala svoje podružnice kablovskog operatera državnoj telekomunikacionoj kompaniji "Telekom Srbija"...Naime, kompanija Antena grupa, u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.