Telekom: Naknada Lazardu 638.000 EUR

Izvor: B92, 15.Dec.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom: Naknada Lazardu 638.000 EUR

Telekom je saopštio da bi, u slučaju da je ta kompanija prodata, kompanija "Lazard" dobila proviziju od 0,3%, a ne tri odsto, kako su preneli pojedini mediji.

Telekom Srbije saopštio je da je prilikom angažmana konsultantske firme "Lazard Freres SAS", kao privatizacionog savetnika, sklopljen sporazum na osnovu koga se toj francuskoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga isplaćuje 638.000 evra, kao i varijabilni deo u slučaju izvršene privatizacije od 0,319 odsto od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procenjene vrednosti Telekoma.

"Povodom netačnih navoda pojedinih medija, kompanija Telekom Srbija obaveštava javnost da je prilikom angažmana konsultantske firme 'Lazard Freres SAS', kao privatizacionog savetnika, sklopljen sporazum na osnovu koga se toj francuskoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga u procesu privatizacije isplaćuje iznos od 638.000 evra, kao i varijabilni deo u slučaju izvršene privatizacije od 0,319 odsto, umesto netačno navedenih tri odsto, od iznosa procenjene vrednosti kompanije Telekom Srbija", navodi se u saopštenju.

Telekom podseća da je otvaranje ponuda za privatizacionog savetnika početkom marta 2015. godine bilo javno za predstavnike medija i za širu javnost.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je Vlada Srbije odlučila da ne pristupi prodaji Telekoma.

"Odluka je doneta na predlog Komisije za privatizaciju Telekoma koja je donela odluku jednoglasno, Vlada je donela odluku jednoglasno. Ponuda je bila realno nešto malo ispod naših očekivanja i u skladu sa tim doneli smo odgovornu i čini mi se jedinu moguću odluku", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.