Šta kaže Rama o ponudi za kupovinu Telekoma Albanije

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kaže Rama o ponudi za kupovinu Telekoma Albanije

Srpska preduzeća su dobrodošla u Albaniju, ali ne i strateškom sektoru poput telekomunikacija, izjavio je danas albanski premijer Edi Rama, reagujući na ponudu Srbije za kupovinu Telekoma Albanija.

Foto: MONDO

"Stav albanske vlade je veoma jednostavan i jasan: srpska preduzeća su dobrodošla u Republiku Albaniju, ali u ovom strateškom sektoru nisu naš izbor", rekao je Rama na konferenciji za novinare, nakon sednice vlade, preneo je prištinski portal Koha, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pozivajući se na albanske medije.

Telekom Srbija pokazao je interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije, koji je Dojče Telekom ponudio na prodaju.

Vučić: Razgovaraću s Ramom o ponudi Telekoma

Ponuda Telekoma Srbije bila je 60 miliona evra.

Rama je kazao da albanska vlada nije deo te transakcije Dojče Telekoma koji, prema njegovim rečima, ima nameru da se povuče sa malih tržista.

Koha je, inače, ranije objavila da Telekom Srbije nije dobrodošao u Albaniju, prenosi Tanjug.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Srpske firme dobrodošle, ali ne u strateškim sektorima

Izvor: RTS, 09.Okt.2018

Srpska preduzeća su dobrodošla u Albaniju, ali ne i strateškom sektoru poput telekomunikacija, izjavio je albanski premijer Edi Rama, objašnjavajući zašto je Tirana odbila ponudu Srbije za kupovinu "Telekoma Albanije". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.