Srbija prodaje Telekom

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prodaje "Telekom"

Tender za privatizacionog savetnika za prodaju "Telekoma" biće raspisan početkom godine, potvrđeno je nezvanično RTS-u u Vladi Srbije. Od 70,1 odsto akcija "Telekoma" koje Vlada poseduje, biće ponuđeno onoliko koliko ponudi izabrani savetnik, a po kojoj ceni i na koji način odlučiće Vlada Srbije.

Prošli tender za "Telekom" raspisan je krajem 2010. godine. U ovom operateru je do danas promenjena struktura vlasništva.

"Telekom" je prvo kroz kredit otkupio paket >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akcija od grčke kompanije "Ote" za 380 miliona evra, čime je operater prešao u stoprocentno srpsko vlasništvo.

Potom je deo akcija "Telekoma Srbija" besplatno podeljen građanima i radnicima kompanije, pa sad poredak izgleda ovako: 58,1 odsto je u vlasništvu Republike Srbije, 20 odsto u rukama samog "Telekoma", dok ostatak poseduju građani.

Narednih dana "Telekom" bi trebalo i zvanično da postane vlasnik Dunav banke, čime mu se otvara i tržište mobilnog bankarstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija prodaje Telekom

Izvor: RTS, 12.Dec.2014

Tender za privatizacionog savetnika za prodaju Telekoma biće raspisan početkom godine, potvrđeno je nezvanično RTS-u u Vladi Srbije. Od 70,1 odsto akcija Telekoma koje Vlada poseduje, biće ponuđeno onoliko koliko ponudi izabrani savetnik, a po kojoj ceni i na koji način odlučiće Vlada Srbije....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.