Srbija ne prodaje Telekom

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne prodaje Telekom

BEOGRAD - Telekom Srbija ostaje u rukama Republike, odluka Vlade bila je jednoglasna, kao i Komisije za privatizaciju Telekoma, nismo dobili zadovoljavajuću cijenu i sada nam predstoji da reorganizuje tu kompaniju kako bi ogla da pobjeđuje na tržištu, izjavio je danas premijer Aleksnadra Vučić.

On je na konferenciji za novinare objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmentna, vjerovatno po ugledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na ono sto je urađeno u Željezari, ali je i napomenuo novinarima da ga ne drže za riječ jer je sve vrijeme razmišljao o privatizaciji, pa, kako je rekao, o ovoj opciji nije dovoljno razmislio.

Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine Telekom povećati svoje performanse, te da će cijena realno biti veća nego što je sada ponuđena.

A o ponuđenoj cijeni rekao je da je nešto niža od one koju smo očekivali, ali i da je Vlkada donijela odgovornu i ozbiljnu odluku imajući u vidu interese građana.

Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih primjedbi osim visine cijene. Vučić je rekao da nismo htjeli da se koncamo iako je cijena bila blizu odgovarajuće.

Vučić je rekao i da se razmišlja o prodaji manjinskog paketa akcija, ali ni o tome nije mogao da iznese detalje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.