SBB: Država nam zabranjuje da postavljamo kablovske mreže po Srbiji

Izvor: Beta, 16.Jan.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB: Država nam zabranjuje da postavljamo kablovske mreže po Srbiji

Kompanija SBB danas je saopštila da joj je zabranjeno da postavlja kablovsku mrežu po Srbiji i da država omogućava monopol drugom operatoru, Telekomu Srbija."Gradjani Srbije nemaju pravo da biraju slobodno šta će od programa da gledaju i preko kog kablovskog operatora, jer je vlast u Srbija očigledno donela odluku da zabrani postavljanje SBB mreže", navodi se u saopštenju.   Istaknuto je da je kompanija SBB ranije upozoravala javnost da joj se zabranjuje da pristupa korisnicima u mnogobrojnim gradovima, od Subotice do opštine Gornji Milanovac, u kojima su predsednici lokalne samouprave iz Srpske napredne stranke, a da su "opstrukciji izloženi i u Beogradu".    "U naselju Borča i pored pisanog odobrenja stambenih zajednica da žele kablovski program u ponudi SBB-a, protivzakonito i bez ikakve nadležnosti Кomunalna inspekcija Palilule izdaje nalog SBB-u da se već postavljena oprema u zgradama demontira! Da će kompanija SBB biti izložena neosnovanim napadima bilo je jasno još u novembru, kada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić izmislio da je ulice u Borči raskopala i u blatu ostavila ekipa SBB-a", ukazao je taj kablovski operator.  U saopštenju je navedeno i da se javno komunalno preduzeće "Zelenilo" koje je do skora izdavalo saglasnost po propisima koje uredjuje zakon, "iznenada stavlja u ...
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Subotica

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SBB: Država nam zabranjuje da postavljamo kablovske mreže po Srbiji

Izvor: Danas, 16.Jan.2020

Kompanija SBB danas je saopštila da joj je zabranjeno da postavlja kablovsku mrežu po Srbiji i da država omogućava monopol drugom operatoru, Telekomu Srbija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.