Rusi potvrdili: Interesantan nam je Telekom

Izvor: B92, 19.Avg.2015, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi potvrdili: Interesantan nam je Telekom

Najveći ruski operater mobilne telefonije MTS zainteresovan je za moguće učešće u privatizaciji srpske kompanije u sektoru telekomunikacija Telekom Srbija.

To je izjavio izvršni direktor i predsednik upravnog odbora MTS-a Andrej Dubovskov, prenela je agencija Tas.

"Što se tiče Telekoma Srbija, preuzimanje te firme bi moglo da nam bude interesantno, ali moramo da sagledamo detalje da li bi to bilo profitabilno za nas, a naravno da naše interesovanje zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i od iznosa koji bismo potrošili na to", rekao je Dubovskov.

Bečki dnevnik Prese je juče podsetio da je Srbija odredila da 58,11 odsto Telekoma Srbije neće prodati ispod 1,1 milijarde evra, i da su među zainteresovanima Dojče Telekom, Telekom Slovenije, veliki ruski operater MTS, kao i niz fondova.

Vlasnik kompanije "AFK Sistem", većinskog vlasnika MTS-a, Vladimir Jevtušenkov izjavio je 2013. da AFK razmatra učestvovanje u privatizaciji srpskog Telekoma.

MTS je vodeća grupacija u sektoru telekomunikacija u Rusiji, koja je na dan 31. marta 2015. imala više od 100 miliona pretplatnika mobilne telefonije u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Belorusiji.

Od jula 2000. ta kompanija se kotira na njujorškoj, a od novembra 2003. na moskovskoj berzi.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski MTS potvrdio zainteresovanost za Telekom Srbija

Izvor: Kamatica.com, 19.Avg.2015

Najveći ruski operater mobilne telefonije MTS zainteresovan je za moguće učešće u privatizaciji srpske kompanije u sektoru telekomunikacija Telekom Srbija, izjavio je izvršni direktor i predsednik upravnog odbora MTS-a Andrej Dubovskov, prenela je agencija Tas. .."Što se tiče Telekoma Srbija,...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.