Ristovski: Sledeća uloga bi morala da mi bude veliki izazov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2020, 04:32

Ristovski: Sledeća uloga bi morala da mi bude veliki izazov

Snimanje nove TV serije “ Drim tim ” u režiji Dejana Zečevića, u produkciji Telekoma Srbije i “ Zillion films ” nedavno je završeno, a glavni glumac Lazar Ristovski za Tanjug ističe da nije siguran hoće li ponovo stati ispred kamere nakon ovog projekta.

Serija je delimično rađena prema istinitoj priči, na osnovu biografije zvezdarskog Maradone, poznatog kao Ike, samo što je on imao manje dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u stvarnom životu, dok je za potrebe scenarija, pisac Miloš Radović začinio da glavni junak ima 11 sinova, ne bi li se tako oformio fudbalski tim, odakle i počinje zaplet nove humorističke serije.

Film o Svetozaru Miletiću

Ristovski nije aktuelan jedino sa ovom serijom, već je tu i filmski projekat “Ime naroda” Darka Bajića po scenariju Milovana Vitezovića i grupe saradnika gde je producent.

Svečana premijera ove istorijsko-biografske drame biće na Festivalu Evropskog filma na Paliću 12. septembra. Film prati sudbinu nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada - Svetozara Miletića, kojeg tumači Ljubomir Bandović, a u glumačkoj ekipi su još i Žarko Laušević, Katarina Žutić, Ana Franić, Andrija Kuzmanović.

“Film je bio iniciran od Pokrajinske vlade Vojvodine, radi se o Svetozaru Miletiću, velikom političaru, misliocu, borcu za srpska prava u tadašnjoj Austro-Ugarskoj”, objašnjava Ristovski koji ovo ostvarenje potpisuje kao producent.

Ono što odmah pada u oči jeste neverovatna brzina kojom je snimljeno 12 epizoda, za manje od tri meseca, što je za naše uslove prava retkost, u eri pandemije Covida 19 , kada se realizacije TV projekata obustavljaju.

Ristovski i cela ekipa su počeli snimanje posle ukidanja vanrednog stanja, krajem maja, i završili do kraja avgusta sve planirane dane.

“Tako je, serija je snimljena veoma brzo, to govori samo o tome da smo bili dobro organizovani”, potvrđuje Ristovski, producent i glumac na projektu, dodavši da je njegova Zillion produkcija još jednom dokazala da može i u kratkom periodu da snimi ovakvo delo, za jedan budžet sasvim normalan, a imali su veliku podršku glavnog producenta - Telekom Srbija.

Po njemu, veoma znači kada u projekat uđe ovako značajan partner, jer su na vreme dobijali sve rate i uplate da bi redovno isplaćivali ekipu te nije bilo razloga da zbog toga prave pauze u snimanju.

“Imali smo veliku sreću i da se niko nije razboleo od korone, što je veoma važno, jer su sve produkcije prekidale svoj posao, a mi smo sa odličnom energijom i tim zanosom koji je vladao u ekipi, verom u ceo projekat, pobedili tu koronu, zaštitili naše ljude i eto stigli smo do kraja, kao pobednici”, uzbuđeno priča glumac, naslovni junak i prethodne uspešne serije i filma “Kralj Petar Prvi”.

Scenario prati fudbalskog fanatika i bivšeg fudbalera - Iliju Srdića Iku i neobičnog tima sa njegovih 11 sinova, koji će dostići neočekivano velike uspehe. Svaka epizoda priča je za sebe, a težište je na napredovanju Ikinog porodičnog kluba “Bulbuderac” na fudbalskoj mapi Srbije i regiona.

Na proslavi poslednje klape serije, Ristovski je istakao da je sada publika željna komedija posle toliko krimi serija gde ima puno nasilja i droge.

Snimanje nove sportske melodramske komične serije je realizovano u Zvezdarskoj šumi, gde je smešten čitav set, scenografija ove TV avanture: mali teren, kućica gde svi žive zajedno, oronula kafana sa baštom, a fudbalski klub se uglavnom izdržava od ove kafane i tu je locirana čitava radnja serije.

Osim Ristovskog, igraju mnoga poznata imena: Jelisaveta Orašanin, Radovan Vujović, Voja Brajović, Danica Ristovski, Milutin Mima Karadžić, Marko Gvero, Svetozar Cvetković, Vanja Ejdus i mnogi drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.