Rast BDP-a u prvom mesecu 4,2 odsto

Izvor: Press, 28.Feb.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast BDP-a u prvom mesecu 4,2 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u prvom mesecu 2018. rast BDP-a bio 4,2 odsto.
Foto:Tanjug
On je za RTS rekao da je Zakonom o budžetu predviđeno da u februaru bude deficit 25 milijardi, ali da će, međutim, suficit biti oko 12 milijardi.  
"Dakle, to je za 170 ili 180 miliona evra bolji rezultat od očekivanog u samo prva dva meseca bez jednokratnih uplata 'Telekoma' >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ili bilo koga drugog", rekao je Vučić.  
Prema njegovim rečima, to znači da će se ranije ići na povećanje plata i penzija.  
On je govorio i o jučerašnjoj poseti Nemačkoj i najavio mogućnost dolaska velikog investitora iz te zemlje u Srbiju, mada još ne može o tome konkretno da govori.  
Vučić je kazao da se radi o investiciji u jedno mesto u centralnoj Srbiji koja će za taj region biti "ne spas, nego velika budućnost i nada", i dodao da veruje da uskoro kreću pripremne radnje.  
On je dodao i da broj ljudi koji bi bili zaposleni prevazilazi broj zaposlenih u RTB Bor ili smederevskoj Železari.  
"Onda vam je jasno o kako velikoj stvari je reč", rekao je Vučić.  
Odgovarajući na kritike opozicije o imovini njegove porodice, on je rekao da se ona nije uvećala, već i da se čak smanjila.  
"Hoću da kažem građanima da znaju da na pošten način obavljam posao", rekao je Vučić.
RZS: Rast BDP-a u četvrtom kvartalu 2017. bio 2,5 odsto Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u četvrtom kvartalu 2017. godine u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je 2,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.  
U odnosu na treći kvartal rast BDP-a je bio 0,6 odsto.  
Posmatrano po delatnostima, u četvrtom kvartalu 2017. godine u odnosu na isti period prethodne godine značajan realni rast bruto dodate vrednosti zabeležen je u sektoru građevinarstva, 17,8 odsto.  
U sektoru trgovine na veliko i malo i popravke motornih vozila, saobraćaja i skladištenja i usluga smeštaja i ishrane rast je bio 4,9 odsto, a u sektoru industrije i snabdevanja vodom i upravljanja otpadnim vodama 3,7 odsto.  
Pad bruto dodate vrednosti bio je u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od 9,5 odsto.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Penzija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Predsednik:Veća plate i penzije "i pre očekivanog"

Izvor: Mondo, 01.Mar.2018, 11:15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stanje u državnoj kasi mnogo bolje od očekivanog i da će biti povećanja plata u javnom sektoru i penzija mnogo ranije nego što se očekivalo.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.