Popodne sednica Vlade o Telekomu

Izvor: RTS, 11.Dec.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popodne sednica Vlade o Telekomu

Donošenje odluke o privatizaciji Telekoma odloženo je za 16 časova, kaže premijer Aleksandar Vučić i napominje da nije isključena mogućnost da donošenje odluke bude naknadno odloženo za ponedeljak. Ono što Vladu mori je ponuđena cena, ističe premijer.
Vlada Srbije je na jutrošnjoj sednici ponovo razmatrala najbolju od šest dostavljenh ponuda za Telekom, a za 16 časova zakazana je još jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednica, saznaje RTS.

Posle te sednice, očekuje se da bude saopštena konačna odluka o tome da li se Telekom prodaje, mada je premijer naglasio da je moguće da se sa konačnom odlukom sačeka do ponedeljka.
"Veoma je teško doneti takvu odluku i ne brinem zato što znam kakva god odluka da bude isti će da napadaju, oni kojima je to zanimanje, koji nemaju nikakve argumente", rekao je premijer novinarima u Sremskoj Mitrovici, gde je obišao novi pogon kompanije "Lames".
Ponovio je da je njegov i posao Vlade Srbije da radi u najboljem interesu građana.
"Nije lako doneti odluku. Danas ćemo obaviti dodatne konsultacije sa privatizacionim savetnikom, i svim ljudima u vladi. Najverovatnije danas, ako ne danas, onda u ponedeljak", rekao je premijer i istakao da šanse ima jedan ponuđač, a reč je o američkom investicionom fondu.
Dodao je da je to jedan od naših nacionalnih resursa, ali da svakako nije naša srebrenina i ne vredi koliko smo mi pričali.
Ali ne vredi ni malo i utoliko je ta odluka teška i specifičina, naglasio je Vučić.
"Ne pamtim da sam i sam bio u takvoj vrsti nedoumice i u takvoj situaciji da veoma teško donesem odluku kao što je ova", rekao je Vučić i objasnio da Vladi Srbije novac od Telekoma nije potreban za budžet, a ni za izbornu kampanju.
Upitan zbog čega je toliko teško doneti odluku o privatizaciji Telekoma, premijer je naveo da je reč o ponudama koje su dobijene.
Reč je o ceni, a mi, dodao je, merimo da li je to maksimum koji možemo da dobijemo.
"Važno je da znamo da li možemo da obezbedimo da u narednih pet godina od Telekoma napravimo firmu da bude takva da možemo da dobijemo drugu, višu cenu, ili to, ipak, nije realno...", rekao je Vučić.
Dodao je da je reč o racionalnim kriterijumima, te da je to, kako kaže, "ono što vladu mori".
"Da smo dobili 100 miliona veću ponudu, odmah da vam kažem, bez razmišljanja bih prihvatio, a ovako se još lomimo", istrajan je Vučić.
Naveo je da je mnogo toga uticalo na smanjenje ponuđene cena i dodao da je to "valjda u Srbiji uobičajeno".
"Dobro znate da smo majstori da sebi odmognemo. Geniji smo za to", konstatovao je premijer.
Vučić je rekao da investitor računa da će imati problema kad preuzme Telekom zbog onoga što je dogovoreno sa zaposlenima i sindikatima, kao i drugim problemima sa kojima bi se suočili nakon preuzimanja kompanije.
"I to je doprinelo delimičnom snižavanju cene", rekao je Vučić napomenuvši da je za zaposlene obezbeđeno 100 miliona za otpremnine i druga socijalna davanja, kao i 50 miliona za socijalne gubitke.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUCIC PRELOMIO Srbija NE PRODAJE Telekom

Izvor: medio.rs, 11.Dec.2015

Premijer Srbije rekao je na konferenciji za novinare, a koju je održao posle vanredne sednice Vlade, da Telekom neće biti prodat..Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon vanredne sednice Vlade Srbije gde se raspravljalo o sudbini Telekoma održao je konferenciju za medije i pred svim ministrima,...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.