Pomoć SMS porukama

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć SMS porukama

Najveći operater mobilne telefonije u Austriji - Telekom Austrija, osim direktne finansijske pomoći, od danas je, u saradnji sa Ambasadom Srbije u Beču, pokrenuo akciju pomoći žrtvama poplava u Srbiji slanjem SMS poruke.

Potrebno je poslati poruku sa rečju Hilfe na broj 0664 660 16 61

 

Usluga, o kojoj su svi njihovi korisnici posebno obavešteni, funkcioniše slično kao i kod srpskih mobilnih operatera. Odnosno svako ko želi da pomogne žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poplava u Srbiji u mogućnosti je da jednom SMS porukom donira od 1 do 25 evra.

Potrebno je poslati poruku sa rečju Hilfe na broj 0664 660 16 61, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije u Beču.

Međutim, važno je napomenuti, da je za doniranje novčane pomoći putem SMS-a, potrebno da korisnik poseduje takozvani pejboks ( padžbox )nalog. U suprotnom će dobiti poruku da se usluga ne može koristiti, jer nije deo njegovog paketa.

Pejboks je usluga za plaćanje, na primer, parkiranja u Austriji i većina korisnika mobilnih telefona ima svoj nalog.

Telekom Austrija grupacija priključila se akciji pomoći žrtvama poplava na jugoistoku Evrope i odvojila je 60.000 evra, od čega je 30.000 evra za Srbiju.

Takođe pozvani su i službenici da iskažu solidarnost sa žrtvama poplava, te je prikupljena i humanitarna pomoć u namirnicama, alatima, odeći za decu i higijenskim artiklima.

Telekom Austrija, koja ima sestrinske kompanije u Hrvatskoj i Srbiji pomogla je i mobilnim uređajima koje su predale Crvenom krstu, ali i satelitskim telefonima Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.