Penzioneri protiv prodaje javnih preduzeća

Izvor: Beta, 21.Apr.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri protiv prodaje javnih preduzeća

BEOGRAD, 21. aprila 2015. (Beta) - Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je u utorak da se protivi privatizaciji velikih javnih i državnih preduzeća.

To udruženje je zatražilo od Vlada Srbije da odustane od prodaje Telekoma Srbije, Poljoprivrednog kombinata "Beograd", Aerodroma "Nikola Tesla", "Dunav osiguranja", kao i delova velikih javnih preduzeća.

"Smatramo da veliki privredni sistemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << moraju da ostanu u vlasništvu države, kao što je to slučaj u velikom broju razvijenih zemalja, i oni se ni pod kojim uslovima ne smeju prodavati", navodi se u saopštenju Udruženje sindikata penzionera.

Predloženo je da se vlasnički udeli u neprivatizovanim društvenim preduzećima, kao i u onima gde je poništena privatizacija, ponude besplatno sadašnjim i bivšim radnicima, koji bi, uz pomoć države i lokalne samouprave, obnovili proizvodnju.

Udruženje sindikata penzionera je istaklo da "neće dozvoliti dalju prodaju imovine Fonda PIO i potpuno urušavanje sistema penziono-invalidskog osiguranja".
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Penzioneri: Ne dajte naše gigante

Izvor: B92, 21.Apr.2015

Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je da se protivi privatizaciji velikih javnih i državnih preduzeća...To udruženje je zatražilo od Vlade Srbije da odustane od prodaje Telekoma Srbije, Poljoprivrednog kombinata "Beograd", Aerodroma "Nikola Tesla", "Dunav osiguranja", kao i delova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.