Nema prodaje Telekoma ispod cene

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema prodaje "Telekoma" ispod cene

Premijer Mirko Cvetković poručio da Vlada Srbije neće prodati "Telekom Srbija" ispod utvrđene cene od 1,4 milijarde evra. Takva odluka ni na koji način neće ugroziti likvidnost budžeta, rekao Cvetković.

Vlada Srbije neće prodati "Telekom Srbija" ispod utvrđene minimalne cene od 1,4 milijarde evra, istaknuto je u izjavi predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića dostavljenoj medijima.

Formalni predlog odluke doneće radna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadužena za prodaju "Telekoma", posle analize tehničkog aspekta ponude "Telekoma Austrija", navodi se u izjavi.

Odluka da se ne proda "Telekom Srbija" ispod utvrđene cene ni na koji način neće ugroziti likvidnost budžeta, kao ni finansiranje razvojnih projekata Srbije, kaže se u izjavi premijera Srbije.

Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" dostavila je kompanija "Telekom Austrija".

Radna grupa Vlade Srbije za prodaju akcija "Telekoma" konstatovala je da je "Telekom Austrija" ponudio 1,4 milijarde evra, od čega 950 miliona evra za akcije, a 450 miliona evra za investicije.

Vlada Srbije ponudila je na prodaju 31 odsto akcija, a grčki OTE svih 20 odsto akcija koje poseduje u "Telekomu". Tender za prodaju "Telekoma Srbija" objavljen je 20. oktobra 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.