NIS i dalje najprofitabilnija kompanija u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Okt.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS i dalje najprofitabilnija kompanija u Srbiji

BEOGRAD - NIS je i dalje najprofitabilnije preduzeće u Srbiji, iako je njen profit u 2014. smanjen sa 48,3 milijarde dinara u 2013. godini, na 27,8 milijardi dinara.

Prema podacima Agencije za privredne registre, drugi na listi najupešnijih preduzeća u prošloj godini je Telekom Srbija, svoj profit uvećao je sa 15 na 16,8 milijardi dinara.

Elektromreže Srbije su profit u 2013. godini od 1,6 milijardi dinara uvećale na tri milijarde, a Elektroprivreda sa 1,96 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na 2,67 milijardi dinara.

U APR je agenciji Beta rečeno da će uskoro biti objavljena kompletna analiza poslovanja srpske privrede u 2014. godini.

Ove godine je kasnilo dostavljanje finansijskih izveštaja preduzeća za 2014. godinu jer je promenjena njihova sadržina i uvedena obaveza dostavljanja putem kvalifikovanog elektronskog potpisa.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   EPS

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Najjače firme drže svoje pozicije

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2015

NAJVEĆE firme u Srbiji najbolje su poslovale u 2014. godini. Uprkos lošijim uslovima poslovanja prouzrokovanom dugogodišnjom ekonomskom krizom na Starom kontinentu, ali i velikim poplavama koje su lane paralisale celu Srbiju NIS, "Telekom", EMS, "Pošte Srbije" i EPS i lane su bile najbolje. Ipak,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.