Mozilla pokreće Firefox OS prvo u Srbiji

Izvor: Baguje.com, 25.Feb.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla pokreće Firefox OS prvo u Srbiji

Verovali ili ne, naslov je tačan. Srbija se nalazi na spisku od samo 9 država u kojima Mozilla planira da pokrene svoj Firefox OS, tj. za one koji nisu do sada čuli, operativni sistem za mobilne telefone sličan Androidu.

Mozilla je takođe najavila da su se nekoliko proizvođača naši na spisku zvaničnih hardverskih partnera, a oni su : ZTE, Huawei, LG i Alcatel.
Pored hardverskih partnera, Mozilla je objavila i spisak operatera sa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << ima potpisanu saradnju, a tu su: América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN i VimpelCom
Takođe, pored ovih vesti, Mozilla je objavila partnerstvo i sa nekim programeriam koji će napraviti igrice za prve Firefox OS telefone. Oni će se prodavati, tj. instalirati sa Firefox Marketa https://marketplace.firefox.com/, a trenutno su već dostupni AccuWeather, Airbnb, Box, Cut the Rope, Disney Mobile Games, EA games, Facebook, Nokia HERE mape, Soundcloud i Twitter.

Post "Mozilla pokreće Firefox OS prvo u Srbiji" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 25. 02. 2013.
Kategorije: Firefox, Firefox OS, Mobilni, Vesti | Tagovi: mozilla


Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.