Izmene zakona da Telekom ne ostane bez sopstvenih akcija

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene zakona da Telekom ne ostane bez sopstvenih akcija

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - Predlogom izmena Zakona o privrednim društvima omogućava se Telekomu Srbije da zadrži 20 odsto sopstvenih akcija, navodi se u obrazloženju tog predloga koji je Vlada uputila Skupštini Srbije.

Prema predlogu objavljenom na sajtu Skupštine (parlament.gov.rs), bez izmena zakona, sopstvene akcije Telekoma Srbije bi istekom roka od tri godine za prodaju bile poništene i tako bi se smanjio osnovni kapital tog preduzeća, uz negativni efekat i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na imovinu Srbije.

Dodaje se da je imajući u vidu da je Telekom Srbije u većinskom državnom vlaništvu, ocenjeno da je opravdano da se uvede izuzetak i ukine vremensko ograničenje za otudjenje do 20 odsto sopstvenih akcija u konkretnom slučaju.

Važećim Zakonom o privrednim društvima predvidjeno je da tri godine nakon sticanja kompanija može da ima maksimalno do 10 odsto sopstvenih akcija.

Izmenama zakona predvidjeno je da akcionarska društva koja nisu na berzi mogu da zadrže do 20 odsto sopstvenih akcija i po isteku

Foto: Sajt Telekoma Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izmene zakona zbog akcija Telekoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2015

Predlogom izmena Zakona o privrednim društvima omogućava se Telekomu Srbije da zadrži 20 odsto sopstvenih akcija, navodi se u obrazloženju tog predloga koji je Vlada uputila Skupštini Srbije. Telekom Austrije zainteresovan je za Telekom Srbije, potvrdio je jedan portparol ove kompanije austrijskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.