HT će zagrliti Makedonski Telekom i pokušati preuzeti Telekom Srbiju

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HT će "zagrliti" Makedonski Telekom i pokušati preuzeti Telekom Srbiju

ZAGREB - Nakon kupnje Crnogorskog Telekoma, sestrinske tvrtke unutar grupacije Deutsche Telekoma, Hrvatski Telekom dobiva značajniju ulogu unutar DT-a kad se radi o ovoj regiji.

Zato je izvjesno da će nakon Crne Gore, HT preuzeti odgovornost i za poslovanje Makedonskog Telekoma, još jedne tvrtke iz grupacije DT-a.

Magyar Telekom prolazi kroz proces interne konsolidacije pa će mu DT oduzeti dosad dominantnu ulogu u ovoj regiji.

Neslužbeno se doznaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bi Hrvatski Telekom kao "igrač" DT-a mogao krenuti i u pokušaj preuzimanja Telekoma Srbije. Zbog osjetljivih političkih odnosa između Zagreba i Beograda, teško je očekivati da bi HT imao realne šanse na uspjeh. S druge strane, dobri odnosi srbijanskog premijera Vučića i Angele Merkel daju Deutsche Telekomu realne šanse da bude favorit u toj utrci.

Kao i obično u ovakvim privatizacijskim priočama, politika je zaporavo presudni "detalj" koji utječe na ishod natječaja. Iako zasad nema službenioh najava, očekuje se da bi Telekom Srbije mogao u privatizaciju do kraja ove godine.

Za Telekom Srbiju, interes je prije godinu dana pokazivao Telekom Slovenije, ali i EBRD, no Vučić je u posljednji trenutak odlučio stopirati privatizaciju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.