Dobra vest za korisnike i tržište: Predložena saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 13:11

Dobra vest za korisnike i tržište: Predložena saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom

Telekom Srbija nastavlja sa sprovođenjem svoje strategije, koja za cilj ima pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

Kompanija Telekom Srbija zvanično je obaveštena od strane Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom Telenor odobrena od strane tog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakonskim propisima.

Na ovaj način stekli su se uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu. Podsećamo da je saradnja dve kompanije, Telekoma Srbija i Telenora, urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima. To znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. On donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom

Izvor: B92, 22.Apr.2021

Beograd -- Komisije za zaštitu konkurencije zvanično je obavestila Telekom Srbija da je predložena saradnja sa Telenorom odobrena od strane tog regulatornog tela...Kako navode iz Komisije, njihova saradnja je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima...Na ovaj način stekli su se uslovi da ugovor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.