Do srede odluka o Telekomu

Izvor: Press, 07.Dec.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do srede odluka o Telekomu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da će do srede, 9. decembra biti doneta odluka o tome da li će se pregovarati o prodaji Telekoma.
            "Odluka o Telekomu biće doneta do srede. Imamo jednu validnu, ozbiljnu ponudu... i ona je na ivici da bude prihvaćena ili odbijena", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kazao da je ponuda veća nego 2011. godine, "ali ne onoliko koliko smo se nadali".

Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda koje su prvi put otvorene pre dve nedelje, a dopunjene pre nekoliko dana.

Tender za prikupljanje ponuda za Telekom objavljen je u julu. 
Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju gradjani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra, a tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponudjač, Telekom Austrije, ponudio je 1,1 milijardu evra.

Vučić je izjavio i da Vlada Srbije traži načine kako da pomogne gradjanima koji imaju zaduženja u švajcarskim francima a da istovremeno ne povredi interese drugih gradjana.

"Već sam razgovarao sa njima, tražili smo i tražimo načine da im pomognemo. Ne možemo da nadjemo sve olakšice koje traže ali ćemo nešto naći za odredjene kategorije", kazao je Vučić.

On je dodao da država mora naći i način da pružanjem pomoći gradjanima zaduženim u švajcarskim francima ne povredi interese drugih gradjana.

Članovi udruženja bankarskih klijenata "Efektiva" najavili su ranije da će početi štrajk gladju ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za konverzijom kredita u francima u evro, po paritetu koji je važio na dan isplate kredita i to na teret banaka, povraćajem svih "nezakonito naplaćenih sredstava" po bilo kom osnovu i u bilo kojoj vrsti bankarske pozajmice i boljom kontrolom poslovanja banaka.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažovska antikampanja

Izvor: Pančevac-online.com, 07.Dec.2015

Gradski odbor Srpske napredne stranke pružio je punu podršku Vladi Srbije i premijeru Vučiću povodom poslednjih napada i „pokušaja njihovog urušavanja” – istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 1. decembra...Želјko Sušec, prvi čovek GO SNS-a, ocenjujući nedavne događaje,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Odluka o privatizaciji Telekoma do četvrtka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će odluka o prodaji Telekoma biti doneta u sredu popodne ili četvrtak, 9. ili 10. decembra, navodeći da predstoji težak rad i dodatne analize po tom pitanju...Vučić je rekao da se nada da će vlada moći da donese pravednu i najbolju odluku za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.