Đelić neće biti zadužen za privatizaciju Telekoma?

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić neće biti zadužen za privatizaciju Telekoma?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da bivši ministar finansija Božidar Đelić sigurno neće biti zadužen za odlučivanje o daljoj sudbini Telekoma Srbija, iako firma "Lazard Freres SAS" bude izabrana za savetnika za privatizaciju.

"On sigurno neće biti zadužen za to. To je jedna od dve ili tri najuspešnije firme u Evropi i sigurno će na najprofesionalniji način da obave svoj posao, ali Đelić neće biti na tome. Bitno je da ti ljudi obave dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posao za Srbiju", rekao je Vučić novinarima na beogradskom aerodromu.

Na poziv za privatizacionog savetnika za Telekom Srbije ponudu je dostavila samo jedna kompanija, francuski "Lazard Freres SAS", objavila je 6. marta srpska državna telekomunikaciona kompanija. Telekom Srbija će u zakonskom roku od 25 dana doneti odluku o prihvatljivosti ponude.

Božidar Đelić, ministar finansija u vladi Zorana Đinđića i potpredsednik u vladi Mirka Cvetkovića, izvršni je direktor te firme zadužen za finansijsko savetovanje vlada širom sveta.

Kako je ranije saopštio Telekom, obaveze savetnika koji treba da utvrdi model prodaje, u prvoj fazi treba da uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.