DSS: Bezobzirna ponuda Evropska banke

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Bezobzirna ponuda Evropska banke

Demokratska stranka Srbije (DS S) danas je upozorila da Vlada Srbije ne sme pristati na ponudu da privatizuje velika javna preduzeća, kako bi obezbedila novac za saniranje šteta od poplava.

Ponuda EBRD-a je nemoralna smatraju u DSS-u

 

"Nesreća koja je Srbiju zadesila ne sme biti iskorišćena za pravdanje nerazumnih i ekonomski štetnih poteza Vlade, kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prodaja Telekoma, EPS-a i drugih velikih javnih preduzeća, navodi se u saopštenju DS S.

 

Ta stranka je podsetila da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izrazila zainteresovanost da učestvuje u privatizaciji Telekoma Srbija, EPS-a, Dunav osiguranja i Aerodroma "Nikola Tesla" i da je predsednik srpske Vlade Aleksandar Vučih zahvalio toj banci što je spremna na pomogne Srbiji u otklanjanju posledica poplava.

 

"Predseddnik EBRD Sumo Čakrabarti, koji je u danima proglašene žalosti i vanredne situacije predložio da njegova banka učestvuje u privatizaciji javnih preduzeća u Srbiji, pokazao je bezobzirnost, ali i odgovornost prema interesima EBRD. Nuditi kupovinu porodičnog srebra porodici koja je pretrpela strahovitu nesreću, jeste nemoralno, ali od EBRD i drugih bezalternativnih zapadnih srpskih 'prijatelja' drugo se nije moglo ni da očekuje", piše u saopštenju DS S.

 

Dodaje da je ta stranka bila protiv privatizacije velikih javnih preduzeća i kada je bila na vlasti i kada je bila u opoziciji.

 

"Država mora da ostane većinski vlasnik velikih i profitabilnih javnih preduzeća u Srbiji, svih onih koja su važna za vođenje ekonomske i regionalne politike Srbije, kao i za nacionalnu bezbednost", ocenila je DS S.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.