DS: Agencija izašla izvan zakonom definisanih okvira

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Agencija izašla izvan zakonom definisanih okvira

Demokratska stranka pozvala je danas Agenciju za privatizaciju da, umesto iznošenja političkih stavova u vezi sa postupkom prodaje nepoznatog procenta kapitala Telekom Srbija, preuzme odgovornost i sprovodi zakone o privatizaciji i o Agenciji za privatizaciju.

DS navodi da bi, u skladu sa tim, Agencija trebalo hitno da obavesti javnost da li je Telekom Srbija a.d. Beograd svojinski uređeno pravno lice, odnosno da li je imovina koju subjekt privatizacije koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u redovnom vršenju osnovne delatnosti zapravo u vlasništvu Telekom Srbija a.d. Beograd ili Republike Srbije.

"Da li Vlada Srbije, ukoliko već ne zna koji kapital prodaje, zna čega je vlasnik pravno lice čiji kapital želi da proda", navodi se u saopštenju demokrata.

Demokrate su juče kritikovale javni poziv za prodaju Telekoma Srbija, uz ocenu da je neodređen i da se u ovom trenutku ne zna šta prodajemo, na šta je Agencija za privatizaciju odgovorila da je javni poziv za neobavezujuće ponude za prodaju kapitala Telekoma Srbije transparentan i u skladu sa zakonom.

DS u saopštenju navodi da je, na žalost, moguće konstatovati da je Agencija za privatizaciju izašla izvan Zakonom o Agenciji za privatizaciju definisanih okvira i iznela neistinite stavove.

"Tvrdnja da je konsultant predložio jedan pristup, te da Agencija samo sledi predložene vizije konsultanta na projektu, u najmanju ruku je skandalozna i ekstremno zabrinjavajuća. Sledeći navedenu logiku, ukoliko bi savetnik u postupku prodaje državnog kapitala najvažnije domaće kompanije predložio da se Telekom pokloni nekoj off shore kompaniji, Agencija za privatizaciju bi prihvatila takvu preporuku", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.