Vučić obećao patrijarhu Irineju: Hram svetog Save će biti završen za vreme mog mandata

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obećao patrijarhu Irineju: Hram svetog Save će biti završen za vreme mog mandata

Predsednik vlade oi izabrani predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas s patrijarhom SPC Irinejom, a novinarima je preneo da imaju "visok nivo saglasnosti oko ključnih pitanja važnih za državu i narod", ali i podvukao da je Srbija sekularna država BEOGRAD - Predsednik vlade oi izabrani predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas s patrijarhom SPC Irinejom, a novinarima je preneo da imaju "visok nivo saglasnosti oko ključnih pitanja važnih za državu i narod", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ali i podvukao da je Srbija sekularna država. Vučić je ponovio da je Srbija sekularna država, ali da je dobro da postoji međusobno razumevanje, jer na taj način puno toga može da se postigne, crkva u svom, duhovnom smislu, a vlada u državnim pitanjima. On je istakao ulogu SPC u očuvanju našeg kulturnog, duhovnog i nacionalnog identiteta i u zemljama bivše SFRJ i u svetu i dodao da se patrijarh interesovao za ekonomiju zemlje, reforme i obnovu. Vučić je podvukao i da se, naravno, razgovaralo i o KiM, o opstanku naših kulturnih i verskih objekata u južnoj srpskoj pokrajini i o tome šta država može dodatno da učini i pomogne. Premijer je najavio da će do kraja njegovog predsedničkog mandata biti završen Hram svetog Save i dodao da će u narednih mesec dana biti uplaćena polovina neophodnih sredstva za to. Rekao je da je to nedvosmisleno obećao patrijarhu. "Već smo prikupili značajan novac, polovinu koliko je neophodan za završetak radova. Spremni smo da ih isplatimo u narednih mesec dana", rekao je Vučić. Kako je premijer istakao, završetak Hrama je veoma važan, ne samo u religioznom smislu, već i u privrednom, odnosno turističkom. "To je od velikog interesa za nas i verujem da građani to razumeju. I to je na radost svih, ne samo verujućih, već i onih koji razumeju šta su potrebe Beograda i naše zemlje", rekao je Vučić. Takođe je rekao i da će država pomoći i oko manastira Hilandar koji smatra srpskom svetinjom najpoznatijom u svetu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić obećao patrijarhu Irineju: Hram svetog Save će biti završen za vreme mog mandata

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2017

Novoizabrani predsednik Republike sastao se u Patrijaršiji u Beogradu s poglavarom SPC Irinejom. Prestoni grad blista u odnosu na raniji period, ocenio patrijarh PREDSEDNIK Vlade i izabrani predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u ponedeljak u Beogradu s patrijarhom SPC Irinejom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.