Vladikin blagoslov za početak nove školske godine - Veronauka vrlo bitna za razvoj mladih

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Okt.2020, 15:30

Vladikin blagoslov za početak nove školske godine - Veronauka vrlo bitna za razvoj mladih

Nakon Svečane Arhijerejske liturgije, molitve i priziva Svetoh duha u niškom Sabornom hramu Silaska Svetoga Duha na apostole, danas je povodom početka nove školske godine uz blagolsov Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, u Svetosavskom domu održan prijem za načelnika Školske uprave, dekane, profesore i veroučitelje.

Izražavajući zadovoljstvo zbog prisustva sve većeg broja prvih ljudi niških obrazovnih ustanova, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << G. Arsenije, uz blagolsov i želje za srećan početak nove školske godine, posebno se osvrnuo na ulogu veroučitelja, kao posebnu vezu naše vere i crkve u vekovnom prenošenju znanja i nsledstva Svetog Save.

Zadovoljan, zbog prisustva velikog broja direktora i veroučitelja, vladika Arsenije, apelovao je na agilnost nastavnog kadra u edukaciji i širenjuu vere, s obzirom, kako je rekao, da je broj đaka koji se opredeljuju za veronauku opao za oko 30 odsto u posledljih par godina.

Načelnik Školsek uprave Dragan Gejo, u svom obraćanju rekao je da škole rade u vanrednim okolnostima i da se to prenosi i na veronaku, ali da će sve učiniti da se ta situacija prevaziđe.

Današnjem prijemu, prisustvovali su, starešina niškog Sabornog hrama protojerej-stavrofor, otac Branko Cincarević, sveštenici i veroučitelji Eparhije niške, načelnik Školske uprave Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Dragan Gejo, dekani, direktori, profesori, veroučitelji niških gimnazija i škola.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.