Takmičenje izviđača u niškom parku Sveti Sava

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2024, 16:51

Takmičenje izviđača u niškom parku Sveti Sava

Izviđači i planinke od petog do osmog razreda iz Niša, Bele Palanke, Svrljiga, Zaječara i Kruševca takmičiće se u snalažljivosti, okretnosti i spretnosti u izvršavanju zadataka u subotu, 16. marta u niškom Svetosavskom parku. Dolazak i prijava ekipa zakazani su od 8:45, takmičenje će trajati do 16 sati, kada je predviđena i dodela nagrada za najbolje učesnike.

Odred izviđača “Josif Pančić” iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niša organizovaće 8. put za redom tradicionalnu akciju “Stari Bor”, najavljuju različite discipline u kojima će se izviđači nadmetati, kao i nagrade za tri najbolje ekipe.

Izviđači i planinke moći će da se oprobaju u različitim disciplinama kao što su brzo vezivanje čvorova i poligon spretnosti, i raznim tradicionalnim disciplinama poput signalizacije semaforom i orijentacije pomoću karte. Takmičenjem se razvija snalažljivost, okretnost, spretnost i brzina u izvršavanju pojedinih zadataka - navode organizatori.

Iz Odreda navode da je cilj akcije da se kroz teme koje su bliske mlađim članovima prođe izviđački program predviđen za njihov uzrast, kao i to da će moći da steknu nova znanja i veštine i da zajedničkim naporima savladaju zadatke, ali i ojačaju timski duh, sposobnost, prijateljstvo i solidarnost.
Pogledaj vesti o: Osmi mart,   Zaječar,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.