Stigle mošti ruskih svetaca

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigle mošti ruskih svetaca

Mnogo vernika u kripti Hrama Svetog Save na poklonjenju kovčegu sa moštima 18 svetitelja MOŠTI osamnaest svetaca Rostovske i Jaroslavske zemlje u četvrtak su, u pratnji "Noćnih vukova", stigle u srpsku prestonicu, iz ruskog Spasojakovljevskog manastira, a uz blagoslov patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila. Izložene su u kripti Hrama Svetog Save, gde su se u četvrtak okupljali vernici >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u velikom broju kako bi se poklonili pred svetinjom. Svete mošti će vernicima biti dostupne za poklonjenje do subote u 10.00, kada će biti svečano ispraćene u Žičku eparhiju. Stanovnici Ivanjice i okolnih mesta svetinju će moći da celivaju narednih mesec dana.PROČITAJTE JOŠ - Stižu mošti 20 ruskih svetitelja U kovčegu sa moštima 18 svetitelja nalaze se i mošti Svetog kneza Aleksandra Nevskog i prepodobnog Sergeja Radonješkog Čudotvorca.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BLAGOSLOVEN JE SRPSKI NAROD: Čudotvorne RUSKE SVETINJE stigle, Srbi im se klanjaju i mole! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018

Svete mošti ruskih svetitelja nalaze se u Crkvi Svetog Save na Vračaru..Uz blagoslov patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, u Beograd su juče iz ruskog Spasojakovljevskog manastira donesene mošti 18 svetaca Rostovske i Jaroslavske zemlje, među njima i mošti Svetog Aleksandra Nevskog, velikog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.