Izvor: Radio 021, 20.Nov.2020, 16:49

Sahrana patrijarha Irineja u nedelju u Hramu Svetog Save, liturgija u 9 sati

Telo preminulog poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja biće izloženo sutra u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu tokom liturgije na dan slave hrama, a posle toga biće preneto u hram Svetog Save, gde će vernici imati priliku da se oproste sa patrijarhom.

Kako se navodi u saopštenju SPC, sveta zaupokojena liturgija biće služena u nedelju u hramu Svetog Save u 9 sati, a u nastavku liturgije biće služeno opelo. Patrijarh će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti sahranjen u kripti hrama Svetog Save.

Sveti arhijerejski Sinod SPC održao je danas sednicu povodom smrti patrijarha i doneo odluku da patrijaršijske dužnosti preuzima Sinod, a da mu do izbora novog patrijarha predsedava mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Za administratora upražnjene Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Sinod je izabrao episkopa šumadijskog Jovana.

Vlada Srbije donela je danas odluku o proglašenju trodnevne žalosti u Srbiji povodom smrti patrijarha Irineja. Dani žalosti biće od danas, 20. novembra do nedelje, 22. novembra, navodi se u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DETALJI SAHRANE PATRIJARHA Telo preminulog poglavara SPC biće izloženo od sutra, liturgija u nedelju u 9 sati

Izvor: Blic, 20.Nov.2020

Telo patrijarha srpskog Irineja biće izloženo sutra u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, a posle toga biće preneto u hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste sa poglavarom SPC.

Nastavak na Blic...

FOTO: Održana liturgija u Sabornoj crkvi, slabe epidemiološke mere i pored upozorenja

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2020, 12:48

Telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja doneto je u Saborni hram Svetog Arhangela Mihaila oko 8.30 sati, gde je održana liturgija...Iako je SPC saopštila da će se tokom ispraćaja patrijarha poštovati sve propisane mere, mnogo građana je bilo prisutno u Sabornoj crkvi, malo njih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.