Vlada proglasila trodnevu žalost povodom smrti patrijarha Irineja

Izvor: Beta, 20.Nov.2020, 14:27

Vlada proglasila trodnevu žalost povodom smrti patrijarha Irineja

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o proglašenju trodnevne žalosti u zemlji povodom smrti patrijarha Irineja.Kako je saopšteno iz Vlade, dani žalosti su od danas 20. novembra do nedelje, 22. novembra 2020. godine.Patrijarh Irinej preminuo je jutros u 7.07 časova u Vojnoj kovid bolnici "Кaraburma" u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trodnevna žalost u Srbiji zbog smrti partijarha

Izvor: Bor030.net, 20.Nov.2020

Zbog smrti patrijarha SPC Irineja u Srbiji je proglašena trodnevna žalost, odlučila je Vlada Srbije. Poglavar srpske pravoslavne crkve preminuo je jutros u Vojnoj bolnici Karaburma od posledica koronavirusa, u 90. godini. Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku o proglašenju...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.