Izvor: RTS, 19.Maj.2022, 00:28

Patrijarh Porfirije dočekao arhiepiskopa Stefana, poglavara Makedonske pravoslavne crkve

Patrijarh srpski Porfirije dočekao je u Beogradu poglavara Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskopa Stefana i tri mitropolita i poželeo im dobrodošlicu.
Video-snimak dočeka kod Hrama Svetog Save objavljen je na Instagram profilu patrijarha Porfirija. 

"Kako zvone zvona Svetosavskog hrama, tako i naša srca biju od radosti zbog ovog blagoslovenog dana. Dobrodošli draga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << braćo! Dobrodošao brate arhiepiskope Stefane i vladike. Dobrodošli u zajednicu ljubavi, vi i sav Vaš bogoljubivi narod. Braća smo i samo braća!", napisao je uz video-snimak patrijarh Porfirije na Instagramu.
Kako je najavljeno iz SPC, u četvrtak će u Hramu Svetog Save u Beogradu biti održana liturgija pomirenja koju će služiti patrijarh Porfirije i arhiepiskop Stefan.
Liturgiji će prisustvovati i svi arhijereji dveju crkava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije dočekao arhiepiskopa Stefana: Dobro došli, draga braćo, u zajednicu ljubavi

Izvor: Danas, 19.Maj.2022

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije je jutros kod hrama Svetog Save na Vračaru, dočekao, zajedno sa vladikama, delegaciju Makedonske pravoslavne crkve (MPC) predvođene ahiepiskopom ohridskim i makedonskim Stefanom sa kojim će danas služiti "liturgiju pomirenja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.