Od najveće gradske opštine četinari kao ograda za OŠ Sveti Sava

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od najveće gradske opštine četinari kao ograda za OŠ "Sveti Sava"

Gradska opština Medijana i Udruženje građana „Trio Art“, oplemenili su dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“, koja se nalazi u neposrednoj blizini opštinske uprave, čime je jedna od najbrojnih škola praktično dobila „nova pluća“.

Posađeno je ukupno 80 sadnica četinara - 20 poleglih na glavnom ulazu školu i 60 mladica uspravnih četinara duž ograde ka teniskim terenima i Svetosavkom parku.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << opština podržava a tiču se unapređenja životne i radne sredine u našim školama. Odabrali smo Osnovnu školu „Sveti Sava“, jer je dvorište bilo zapušteno i iz same škole je traženo da se prostor uredi i da im opština pomogne, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da će đake 1. septembra u ovoj školi dočekati dvorište sa mnogo više zelenila.

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Sanela Tarana zahvaljuje opštini na saradnji, kaže da jelke mnogo znače školi i da će prvake dočekati u mnogo lepšem ambijentu od dosadašnjeg.

- Potrebna je kompletna rekonstrukcija dvorišta. Međutim, nove sadnice nam mnogo znače, jer će praviti hladovinu i estetski doterati okolinu škole. Pogled na školu je sada sasvim drugačiji. Sadnice pored teniskog igrališta biće svojevrsna zaštita za učenike koji se često penju na ogradu igrališta, i tu će nam trebati još njih, ističe ona.

Gradska opština Medijana na ovaj način nastavlja saradnju sa osnovnim i srednjim školama  na svojoj teritoriji, u želji da unapredi uslove rada u njima a okolina bude što čistija i urednija. Prošle je godine pomagala uređenju Medicinske škole u Nišu a oplemenjene su i zelene površine nekih vrtića.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.