Litija i moleban podrške Srbima u Crnoj Gori i na Kosovu

Izvor: VOA, 09.Jan.2020, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litija i moleban podrške Srbima u Crnoj Gori i na Kosovu

Brojni građani okupili su se u Beogradu na Terazijama odakle su, u litiji, krenuli ka Hramu Svetog Save, u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i drugim krajevima u kojima živi srpski narod. Okupljanje je organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC), a vernici su izrazili protest zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Na čelu litije su sveštenici, a dvojica mladića u srpskoj i crnogorskoj narodnoj nošnji nose veliku ikonu Bogorodice, a među okupljenima su i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ali i navijačke grupacije, među kojima su primećeni "tifozi" Rada sa Banjice, prenosi dnevni list Blic. Građani nose veliki natpis "Vreme je Božije pravde", kao i transparent "Bez Kosova smo kao čovek bez srca" na kojem je i slika patrijarha srpskog Irineja. Uzvikuju "Hristos se rodi, vaistinu se rodi", "Svetinje ne damo" i pevaju duhovne pesme. Građani nose ikone, sveće i zastavu Srbije, a došli su, kažu, da pruže podršku Srbima u Crnoj Gori, ali i svim ostalim zemljama u kojima su prava srpskog naroda ugrožena, prenose beogradski mediji.    
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Gračanici moleban u znak podrške SPC i Srbima u Crnoj Gori VIDEO

Izvor: B92, 09.Jan.2020

Više hiljada Srba sa centralnog Kosova i iz Kosovskog Pomoravlja okupilo se u Gračanici, gde je održan moleban u znak podrške SPC i Srbima u Crnoj Gori...Moleban u porti manastira Gračanica služio je vladika raško-prizrenski Teodosije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije raško-prizrenske...Građani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.