Još jedan Milov udar na vernike: Litija iz Gacka VRAĆENA sa granice sa Crnom Gorom (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Milov udar na vernike: Litija iz Gacka VRAĆENA sa granice sa Crnom Gorom (FOTO)

Zabranjen je ulazak hodočasnicima iz Gacka, uz obrazloženje da je njihov molitveni hod ugrožavanje nacionalne bebednosti Crne Gore Zabranjen je ulazak hodočasnicima iz Gacka, uz obrazloženje da je njihov molitveni hod ugrožavanje nacionalne bebednosti Crne Gore i ugrožavanje bezbednosti saobraćaja.Nije pomogle objašnjenje sveštenika koji je predvodio litiju da dolaze do manastira koji je samo 150 metara udaljen.Granični prelaz Bobotovo Groblje na nekih 150 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od manastira svetog Save.Policija ne dozvoljava ulazak.Hodočasnici stoje na prelazu i pregovaraju sa policijom.Ovo bi bila prva litija koja je prekinuta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DOČEKAO IH KORDON SPECIJALACA Vernicima iz Gacka zabranjen ulazak u Crnu Goru, VELIKI MOLEBAN U ISTOČNOM SARAJEVU (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Feb.2020

Vernicima koji su jutros krenuli u litiji iz Gacka na molitveni hod do manastira Svetog Save na Goliji u Crnoj Gori, zabranjen je ulaz u ovu državu na graničnom prelazu Krstac, iako je manastir od graničnog prelaza udaljen svega 100 metara, potvrdio je sveštenik iz Gacka Velimir Kovač.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.