BLAM VEKA: ČANAK NE ZNA KO JE SVETI SAVA! Lider LSV vređao prvog srpskog prosvetitelja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLAM VEKA: ČANAK NE ZNA KO JE SVETI SAVA! Lider LSV vređao prvog srpskog prosvetitelja! (VIDEO)

Sinoćnu emisiju "Hit tvit" na TV Pink obeležila je svađa predsednika SRS Vojislava Šešelja i lidera LSV Nenada Čanka, ali je malo ko primetio veliko neznanje u određenim Čankovim rečima.

Naime, komentarišući skandal u Tehničkoj školi u Zrenjaninu kada je grupa učenika gađala je ikonu Svetog Save okačenu na zid učionice iznad školske table, Čanak je rekao da su se "deca igrala", a onda je dodao da se pita "otkud ikona u školi kada je Srbija sekularna država".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Tehnička Škola Zrenjanin, deco imate li roditelje? U svakom slučaju saznaćemo, i trpećete sankcije. Vi ćete da kako ste ponosno napisali da "gazite Svetog Savu"? Kakav danak neiskustvu. Kakva nepromišljenost. Lepite stikere i skrnavite ikonu udarcima. pic.twitter.com/YXiO88jRmB

— ☠️Павле Бихали☠️—🐾🤚🏻🇷🇸 (@pasazot) February 6, 2020

Iako Srbija jeste sekularna država, Sveti Sava je prvi srpski prosvetitelj i zaštitnik školstva, što bi Nenad Čanak morao da zna jer se to uči u osnovnoj školi. 

- Šta će ikona u državnoj školi u sekularnoj državi? Za to što su učenici uradili, kazna bi bila recimo ukor ili nešto tako, u tom smislu, škola da reaguje. Ali javlja se društvo za zaštitu životinja "Levijatan" da će da bije tu decu, jer su gađali Svetog Savu. To je ludilo. Pitam da li je Sveti Sava hrčak kad ga brane ovi iz društva za zaštitu životinja? Odakle ideja da društvo za zaštitu životinja uteruje red u školama i da li sme da se vandalizuje školska imovina? – rekao je Čanak, pokazavši elementarno neznanje i vređajući Svetog Savu poredeći ga sa hrčkom.

Takođe, cela emisija protekla je u vređanju lidera radikala od strane Nenada Čanka koji ga je nazivao "ratnim zločincem", dok mu Šešelj nije ostao dužan, te ga je nazvao "budalom", te je i otkrio da mu je Jovica Stanišić pred svedocima u Hagu priznao da je UDBA plaćala Nenada Čanka.

Lider radikala je više puta želeo da reaguje, ali je rekao da je policija čuvala Čanka u studiju.

Šešelj i Čanak su tokom komentarisanja drugog predloga rekli da jedan sa drugim ne bi otišli na kafu, jer nemaju o čemu da pričaju.

- Videćeš ti. Da ti nije ovih telohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap - poručio je Šešelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.