Vrednost kompanije Tesla premašila bilion dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 20:59

Vrednost kompanije Tesla premašila bilion dolara

Vrednost tržišne kapitalizacije kompanija Tesla Inc danas je premašila bilion dolara, nakon što je od rent-a-car kompanije Hertz dobila najveću da sada narudžbinu za električna vozila.

Ova narudžbina od Hertza je osnažila ambicije Tesle, kao lidera u proizvodnji električnih automobila, da nadmaši kompletnu auto-industriju u narednoj deceniji, prenosi Rojters.

Većina proizvođača automobila se ne hvali porudžbinama od kompanija za iznajmljivanje automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali za Teslu i njene investitore odluka Hertza da naruči 100.000 vozila do kraja 2022. godine dokaz je da električna vozila više nisu interesantna samo za jednu potrošačku nišu, već i pokazatelj da će kompanija dominirati na masovnom tržištu električnih automobila u bliskoj budućnosti, ocenjuje Rojters.

"Vidimo da su globalna potražnja i interesovanje za električna vozila u porastu", rekao je za Rojters privremeni izvršni direktor kompanije Hertz Mark Filds.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrijednost kompanije Tesla preko bilion dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2021

​NJUJORK - Vrijednost tržišne kapitalizacije kompanija Tesla Inc danas je premašila bilion dolara, nakon što je od rent-a-car kompanije Hertz dobila najveću da sada narudžbinu za električna vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kako je Tesla postala DRUGA NAJBRŽE RASTUĆA kompanija u istoriji? Sa bilion dolara sada je odmah iza Fejsbuka

Izvor: Blic, 26.Okt.2021, 14:01

Vrednost tržišne kapitalizacije kompanija Tesla Inc danas je premašila bilion dolara. nakon što je od rent-a-car kompanije Hertz dobila najveću da sada narudžbinu za električna vozila. Tesla je tako postala druga najbrža kompanija u istoriji da bude procenjena na bilion, nakon samo 18. godina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.