Ukrajina u bližoj budućnosti ne uvodi vize za Ruse

Izvor: Press, 08.Feb.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina u bližoj budućnosti ne uvodi vize za Ruse

Kijev ne planira da u bližoj budućnosti uvede vize za Ruse, saopštio je danas portparol ministarstva spoljnih poslova te zemlje Jevgenij Perebinis.
"Zasad nema uslova da se uvedu vize", ističe Perebinis, dodajući da bi upotreba pasoša olakšala kontrolu nad Rusima koji ulaze u Ukrajinu, prenosi Tas.

"Lična karta ne pruža mogućnost kao pasoš da se u punoj meri kontroliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dužina nečijeg boravka na izlasku iz Ukrajine. Ukoliko bi neko prekršio propise o boravku u Ukrajini, mogla bi mu se izreći kazna trajne zabrane ulaska", napominje Perebinis.

Ranije ove nedelje ukrajinska vlada je donela odluku da zabrani državljanima Rusije da od 1. marta tekuće godine ulaze s ličnom kartom u njihovu zemlju, već će morati da koriste pasoš.

Komentarišući ovakvu odluku Ukrajine, ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo kako namerava da zadrži dosadašnji režim prelaska granice za Ukrajince.

"Odluka Kijeva je za žaljenje", konstatuju se u saopštenju ruskog ministarstva, uz napomenu da će takva odluka otežati milionima ljudi iz obe zemlje da kontaktiraju i otežati veze među rođacima u pograničnim oblastima.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.