Uhapšena u vezi sa aferom sa iglama u jagodama u Australiji

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena u vezi sa aferom sa iglama u jagodama u Australiji

Žena od 50 godina uhapšena je u Australiji u okviru "opsežne i složene" istrage o misteriji jagoda sa šivaćim iglama, objavile su vlasti.

Australija je nekoliko nedelja u septembru živela nelagodno zbog otkrića igala i špenadli u korpama s jagodama, što je izazvalo nevolje proizvođačima, paniku kod nekih potrošača i epidemiju komentara na društvenim mrežama.

Više od stotinak navodnih slučajeva jagoda s iglama prijavljeno je nakon prvog kad je muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nakon pojedene takve jagode hospitalizovan zbog bolova u želucu. Sličan incident dogodio se i na Novom Zelandu.

Policija je objavila hapšenje jedne 50-godišnje žene nakon "opsežne i složene istrage".

Policija Kvinslanda, države na severoistoku Australije, "uskladila je nacionalnu istragu koja je uključivala nekoliko vlada, sudskih službi i obaveštajnih službi", dodala je policija u saopštenju.

Afera je primorala supermarkete da povuku jagode s polica, a uzgajivače da unište velike neprodate zalihe.

Zakonski propisi su stroži, pa počinioci prehrambene kontaminacije sad podležu zatvorskoj kazni od 15 godina.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"SKRIVENE U PLASTIČNIM PAKOVANJIMA" Uhapšena žena u sklopu istrage o IGLAMA U JAGODAMA

Izvor: Blic, 12.Nov.2018, 01:09

Australijska policija uhapsila je pedesetogodišnju ženu u sklopu "komplikovane i obimne" istrage zbog igala pronađenih u jagodama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.