Izvor: Radio 021, 11.Nov.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena žena osumnjičena da je stavljala igle u jagode u Australiji

Australijska policija uhapsila je ženu koja se dovodi u vezu s više od sto prijavljenih slučajeva podmetanja šivaćih igala u jagode u septembru ove godine, javlja CNN.

Iz policije u Kvinslendu saopštili su kako je nakon kompleksne istrage uhapšena 50-ogodišnja žena koja će u ponedeljak biti izvedena pred sud u Brisbejnu. Nakon ovog slučaja koji je potresao celu zemlju, australijske vlasti povećale su kazne za kontaminaciju hrane na deset do 15 godina zatvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Igle u jagodama pronađene su prvo u Kvinslendu, a potom i u ostalim australijskim državama, i to kod najmanje šest različitih proizvođača. U međuvremenu pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igala u bananama, jabukama i mangu, ali policija smatra kako je tu bila reč o oponašanju zločina.

Nakon što su se pojavili prvi slučajevi pronalazaka igala u jagodama, vlasti su izdale upozorenje kupcima da iseku voće pre upotrebe, a nastali strah ozbiljno je naštetio proizvodnji i prodaji jagoda u Australiji.

Australijski premijer Skot Morison uporedio je tada ovu sabotažu s terorističkim činom i pozvao je građane da prave kolače s jagodama kako bi pomogli uzgajivačima.

Međutim, prodavnice širom Australije povukle su jagode sa svojih polica, a lokalni i strani kupci obustavili su dalju kupovinu, što je zadalo jak udarac i izvozu jagoda.

Australija izvozi jagode u Hong Kong, Maleziju, Singapur, Tajland i Ujedinjene Arapske Emirate, a u 2017. godini, prema službenim podacima, izvoz jagoda iznosio je tri odsto ukupnog izvoza voća.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena u vezi sa aferom sa iglama u jagodama u Australiji

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2018

Žena od 50 godina uhapšena je u Australiji u okviru "opsežne i složene" istrage o misteriji jagoda sa šivaćim iglama, objavile su vlasti...Australija je nekoliko nedelja u septembru živela nelagodno zbog otkrića igala i špenadli u korpama s jagodama, što je izazvalo nevolje proizvođačima,...

Nastavak na N1 televizija...

Stavljala je igle u jagode, a sad otkriva i zašto

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 12:11

Australijska policija uhapsila je ženu koja se dovodi u vezu s više od sto prijavljenih slučajeva podmetanja šivaćih igala u jagode u septembru ove godine u Australiji, javlja CNN. Žena će biti izvedena pred sud u ponedeljak...Iz policije u australijskoj državi Kvinslend javili su da je posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.