Novi protesti muslimana: Zapalili hramove zbog fotografije na Fejsbuku (FOTO)

Izvor: S media, 30.Sep.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protesti muslimana: Zapalili hramove zbog fotografije na Fejsbuku (FOTO)

Više stotina nezadovoljnih muslimana zapalilo je najmanje 10 budističkih hramova i 40 kuća u Bangladešu, nedaleko od granice s Mjanmarom, saopštila je danas lokalna policija.

Nasilje je izbilo pošto su na društvenoj mreži Fejsbuk navodno objavljene fotografije na kojoj je zapaljen primerak svete knjige muslimana Kurana.

Načelnik lokalne policije Nodžibul Islam rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je najmanje 20 ljudi povredjeno tokom protesta muslimana, ali da je nasilje sada po kontrolom.

Učesnici protesta tvrde da je autor sporne fotografije jedan dečak budističke veroispovesti. Policija je privela dečakove roditelje na razgovor.

(Beta-AP)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.