Mitropolit Ilarion: Sramota za Crnu Goru je što njome upravlja takav lider koji radi na podeli, na stvaranju sukoba

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2021, 10:32

Mitropolit Ilarion: Sramota za Crnu Goru je što njome upravlja takav lider koji radi na podeli, na stvaranju sukoba

Predsedavajući Odelenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion nazvao je postupke crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za stvaranje sukoba u zemlji "sramotom Crne Gore, uključujući ometanje ustoličenja" mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Mitropolit Ilarion je početkom septembra rekao da Ruska pravoslavna crkva podržava kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve. On je podsetio da je patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril čestitao mitropolitu Joanikiju povodom njegovog ustoličenja. Ilarion je tada sugerisao da su protesti u Crnoj Gori protiv ustoličenja Joanikija bili veštački i da se mogu povezati sa Đukanovićem, koji pokušava da „povrati svoju vlast, koju postepeno gubi upravo zbog neprijateljstva prema crkvi“. "Sramota za Crnu Goru je što njome upravlja takav lider koji nije u stanju da ujedini stanovništvo svoje zemlje, koji radi na podeli, na stvaranju sukoba. Bila je sramota što srpski patrijarh, koji je stigao da ustoliči crnogorskog mitropolita, nije mogao mirno da dođe do Cetinja, gde je bilo ustoličenje, jer su Đukanovićeve pristalice postavile ljude koji su ga u tome ometali“, rekao je Ilarion za "Rusija 24", prenose RIA Novosti. "To je prava sramota Crne Gore, a odgovornost za ovu sramotu leži na crnogorskom predsedniku, gospodinu Đukanoviću", dodao je mitropolit.  
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Crnogorci svim ambasadorima poslali "non pejper"?

Izvor: B92, 21.Sep.2021

Podgorica -- Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore navodno u ambasade te zemlje poslalo tzv. non pejper nakon nereda na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija...Kako je za crnogorski portal Analitika rekao bivši ministar spoljnih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović, u tom non pejperu su diplomatskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.