Mijatović i Jagland osudili napad na novinarku u Podgorici

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatović i Jagland osudili napad na novinarku u Podgorici

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović osudila je napad na novinarku Oliveru Lakić u Podgorici i pozvala crnogorske vlasti da pronađu počinioce. Napad je osudio i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland.

 "Osuđujem ponovljeni napad na Oliveru Lakić, istraživačku novinarku lista 'Vijesti'. Pozivam crnogorske vlasti da momentalno osiguraju njenu bezbednost i identifikuju i procesuiraju odgovorne (za napad)", navela je Mijatović na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Tviteru.

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je vatrenim oružjem ispred svog stana u Podgorici. Pogođena je u nogu i život joj nije ugrožen.

Jagland: Napadi na novinare su napadi na demokratiju

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland rekao je da je "šokiran i tužan" zbog napada na novinarku Oliveru Lakić u Podgorici, saopštio je Savet Evrope.

"Rad novinara i slobodnih medija je ključan za funkcionisanje demokratije. Napadi na novinare su tako napadi na demokratiju. Nažalost, sve ih je više", naveo je Jagland. Prema njegovim rečima, to je glavna briga Saveta Evrope i "svi moraju učini sve što mogu da zaustave taj opasni trend".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUNJA MIJATOVIĆ OSUDILA NAPAD NA NOVINARKU: Pozivam vlasti da momentalno osiguraju njenu bezbednost!

Izvor: Kurir, 09.Maj.2018

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović osudila je danas napad na novinarku Oliveru Lakić u Podgorici i pozvala crnogorske vlasti da pronađu počinioce.

Nastavak na Kurir...

SAD traže brzu istragu napada na Lakić

Izvor: VOA, 09.Maj.2018

Sjedinjene Države zatražile su brzu istragu napada na crnogorsku novinarku Oliveru Lakić.  “Uznemirni smo zbog napada na novinarku Oliveru Lakić. Novinari moraju biti u mogućnosti da rade nezavisno i bez nedozvoljenog uticaja u bezbjednim uslovima da bi se zaštitila otvorena, demokratska društva....

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.