MAKAR JE STIGAO KUĆI Preminuo američki student koji je pušten iz Severne Koreje

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MAKAR JE STIGAO KUĆI" Preminuo američki student koji je pušten iz Severne Koreje

Oto Varmbir (22), američki student koji je prošle nedelje pušten u komi iz Severne Koreje, gde je prethodno osuđen na 15 godina zatvora, preminuo je sinoć, saopštila je njegova porodica.

MORE Sen. Brown on passing of Otto Warmbier: "The strength and love of their family continues to inspire us all" https://t.co/vqV4i6LSzC pic.twitter.com/t616R7I5RR

Porodica je saopštila da je njihova dužnost da objave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je njihov sin "završio svoje putovanje kući, okružen svojom porodicom", prenosi AP. Porodica se zahvalila medicinskom centru koji ga je lečio.

- Nažalost, grozno, mučiteljsko maltretiranje koje je naš sin iskusio u rukama Severnokorejaca osiguralo je da nijedan drugi ishod nije moguć sem onog koji se danas dogodio - saopštila je porodica.

Varmbir (22) je uhapšen u Severnoj Koreji dok je bio u poseti kao turista. Lekari su rekli da je zadobio tešku povredu mozga i da nije bio budan, niti je reagovao na okolinu. Student je pao u komu u martu 2016. godine, ubrzo nakon što je osuđen na kaznu od 15 godina teškog rada u Severnoj Koreji.

Lkari Medicinskog univerzitetskog centra u Sinsinatiju, gde je Varmbir umro, rekli su prošle nedelje da on ne pokazuje znake razumevanja jezika ili svesti o svojoj okolini i da nije pravio svesne pokrete, ali da je disao samostalno.

Okolnosti pod kojima je priveden u Severnoj Koreji i lečenje koje je možda dobio ostaju misterija, ali njegovi rođaci kažu da njegovo stanje sugeriše da je bio fizički zlostavljan u pritvoru.

Varmbir je u Severnoj Koreji optužen na 15 godina teškog rada zbog toga što je ukrao propagandni poster. Proveo je više od 17 meseci u Severnoj Koreji, nakon čega je pušten zbog zdravstvenih razloga.

Tramp: Makar je stigao kući, svojim roditeljima

Predsednik SAD Donald Tramp danas je, nakon Varmbirove smrti kritikovao režim Severne Koreje, nazvavši ga brutalnim.

- Loše stvari su se desile, ali je makar stigao kući, svojim roditeljima - rekao je danas Tramp, prenosi AFP.

Otac preminulog studenta, Fred Varmbir, javno je podržao administraciju Donalda Trampa, i kritikovao način na koji se prema situaciji njegovog sina ophodila administacija bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, navodi AP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki student koji je pušten iz Severne Koreje, UMRO u komi! VRATIO SE KUĆI, ALI PREKASNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017

Strašna sudbina zadesila je ovog momka samo zato što je uzeo jedan poster!..Američki student koji je prošle nedelje pušten iz Severne Koreje u komi, Oto Vambir (22), umro je danas popodne...We gave up five Terroist 4 #Bowe Bergdahl becz his health was declining & #Obama let this kid suffer. @realDonaldTrump...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Američki student preminuo neposredno nakon puštanja iz Sjeverne Koreje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2017

Američki student kojega je Sjeverna Koreja 15 mjeseci držala u zatvoru, umro je u bolnici u Cincinnatiju, sedmicu nakon povratka kući u Sjedinjene Države. Njegova porodica je izjavila da je Otto Warmbier (22) pao u komu u martu 2016. kratko nakon što je osuđen na 15 godina prisilnog rada u Sjevernoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kim Džong Un zarobio američkog studenta, pa ga pustio kad je pao u komu, a sada je mrtav: Kako su ga tamo mučili i ubijali (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017

Pre skoro nedelju dana Severna Koreja je nakon godinu i tri meseca pustila američkog studenta Oto Vormbira (22) iz zatvora i dozvolila da se vrati kući u Sinsinati, ali se nedavno pre toga saznalo da se on nalazi u komi. Sinoć je njegova porodica saopštila da je Vormbir preminuo i da je njihova...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.