Preminuo američki student oslobođen iz Severne Koreje

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo američki student oslobođen iz Severne Koreje

Američki student Oto Varmbir, koga je severnokorejski režim u komi oslobodio iz pritvora, preminuo je u svojoj kući u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, saopštila je njegova porodica.

"Oto je umro u ponedeljak u 14.20, okružen porodicom", navodi se u saopštenju.

Predsednik Donald Tramp osudio je "brutalni režim" Pjongjanga posle smrti 22-godišnjeg studenta, osuđenog u Severnoj Koreji na zatvor i prinudni rad zbog delovanja protiv države.

"Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ružnih stvari se dogodilo", rekao je predsednik na jednom skupu u Beloj kući.

Varmbir je bio poslat kući 13. juna iz humanitarnih razloga, kako je naveo sud Severne Koreje, a njegov otac je rekao da je bio "terorisan i zlostavljan" i da je u komi bio više od godinu dana.

U Pjongjangu je bio osuđen posle jednočasovnog sudjenja u martu 2016. na 15 godina zatvora uz prinudni rad zbog delovanja protiv države, pošto je u suzama priznao da je pokušao da ukrade propagandni plakat.

U Severnoj Koreji se u pritvoru nalaze još tri Amerikanca, optužena za, između ostalog, neprijateljsko delovanje i špijuniranje. Državni sekretar Reks Tilerson izjavio je u utorak da će SAD nastaviti da razgovaraju sa Severnom Korejom o njihovom oslobađanju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Preminuo student oslobodjen iz Severne Koreje, Tramp osudio brutalni režim Pjongjanga

Izvor: Beta, 20.Jun.2017

Američki student Oto Varmbir, koga je severnokorejski režim u komi oslobodio iz pritvora, preminuo je u svojoj kući u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, saopštila je njegova porodica."Oto je umro u ponedeljak u 14.20, okružen porodicom", navodi se u saopštenju.Predsednik Donald Tramp osudio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.