Iran upozorava Britaniju na eskalaciju tenzija

Izvor: VOA, 21.Jul.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran upozorava Britaniju na eskalaciju tenzija

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji upozorio je na moguću eskalaciju tenzija pošto su britanski zvaničnici odbili da ukinu sankcije Teheranu u zamenu britanski naftni tanker koji je Iran zaplenio. Britanija je zaplenu tankera Stena Impero u Ormuskom moreuzu nazvala "neprijateljskim aktom".  Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bedinedžad napisao je na Tviteru da "Britanija mora da obuzda one političke snage koje žele eskalaciju tenzija, mnogo veću od pitanja zaplene tankera", te da je "momenat u regionu veoma opasan i osetljiv" i da je "Iran spreman za različite scenarije". Ministar odbrane Velike Britanije Tobijas Elvud nije isključio mogućnost uvođenja sankcija Teheranu. "Sada moramo da se pobrinemo da rešimo pitanje zaplenjenog broda i omogućimo da brodovi pod britanskom zastavom plove bezbedno u tim vodama", rekao je Elvud za Skaj njuz. On je rekao da se razmatraju različiti odgovori Teheranu, među kojima su i sankcije i da će London o tome razgovarati sa saveznicima.  Iranska revolucionarna garda presrela je u petak tanker Stena Impero i zaplenila ga, dok je na njemu bilo 23 člana posade. Saopšteno je da su svi dobro.    
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran upozorio Britaniju

Izvor: B92, 21.Jul.2019

Iranski ambasador u VB upozorio je na moguću eskalaciju tenzija pošto su britanski zvaničnici odbili da ukinu sankcije Teheranu ...Britanija je zaplenu tankera Stena Impero u Ormuskom moreuzu nazvala "neprijateljskim aktom", javlja Rojters, prenosi "Glas Amerike"...Iranski ambasador u Velikoj Britaniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.