Iran upozorio Britaniju

Iranski ambasador u VB upozorio je na moguću eskalaciju tenzija pošto su britanski zvaničnici odbili da ukinu sankcije Teheranu .

Izvor: Glas Amerike

Nedelja, 21.07.2019.

19:10

Iran upozorio Britaniju
Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Britanija je zaplenu tankera Stena Impero u Ormuskom moreuzu nazvala "neprijateljskim aktom", javlja Rojters, prenosi "Glas Amerike".

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bedinedžad napisao je na Tviteru da "Britanija mora da obuzda one političke snage koje žele eskalaciju tenzija, mnogo veću od pitanja zaplene tankera", te da je "momenat u regionu veoma opasan i osetljiv" i da je "Iran spreman za različite scenarije".

Ministar odbrane Velike Britanije Tobijas Elvud nije isključio mogućnost uvođenja sankcija Teheranu.

"Sada moramo da se pobrinemo da rešimo pitanje zaplenjenog broda i omogućimo da brodovi pod britanskom zastavom plove bezbedno u tim vodama", rekao je Elvud za Skaj njuz.

On je rekao da se razmatraju različiti odgovori Teheranu, među kojima su i sankcije i da će London o tome razgovarati sa saveznicima.

Iranska revolucionarna garda presrela je u petak tanker Stena Impero i zaplenila ga, dok je na njemu bilo 23 člana posade.

Saopšteno je da su svi dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: