Dezinformacija? Mi uopšte i ne želimo ruski S-400

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dezinformacija? "Mi uopšte i ne želimo ruski S-400"

Teheran -- Iran se nije obraćao Rusiji sa molbom o prodaji protivvazdušnih raketnih sistema S-400, kaže predstavnik Ministarstva inostranih poslova Irana Abas Musavi.

"Mi nismo tražili od Rusije da kupimo komplekse S-400. Ne smatramo da su nam u ovom trenutku potrebni", rekao je Musavi, prenosi televizija "Pres TV".

Agencija "Blumberg" je saopštila ranije da je Rusija, navodno, odbila da proda Iranu S-400, plašeći se da to može dovesti do povećanja napetosti na Bliskom istoku.

Sledećeg dana su neki ruski mediji pisali da Rusija nije dobila nikakav zahtev od Irana za kupovinu raketnih sistema S-400, navodi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.