Honolulu, mornar usmrtio dve osobe i izvršio samoubistvo

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honolulu, mornar usmrtio dve osobe i izvršio samoubistvo

Pripadnik američke mornarice ubio je dvojicu civila u istorijskoj vojnoj bazi u Perl Harburu na Havajima, a potom je izvršio samoubistvo, saopštila je američka vojska. Treća osoba koju je ranio prebačena je u bolnicu, i njeno stanje je stabilno.
Imena žrtava i napadača nisu saopštena. Združena baza Perl Harbur - Hikam ranije je na Tviteru objavila da su sve žrtve napada civili koji su na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brodogradilištu radili za američko Ministarstvo odbrane.

"Možemo da potvrdimo da su dve žrtve preminule. Jedna je u stabilnom stanju u lokalnoj bolnici. Takođe, mogu da potvrdim da je strelac, koji je nesumnjivo identifikovan kao mornar na aktivnoj dužnosti na USS Kolumbija SSN 771, takođe preminuo, a očigledno je da je sebi naneo smrtonosne rane vatrenim oružjem", rekao je kontraadmiral Robert Čedvik.
Guverner havaja Dejvid Ajgi oglasio se na Tviteru. Uz izraze saučešća i solidarnosti, napisao je i da se detalji ove tragedije istražuju.
Ajgi je potvrdio da je Bela kuća ponudila pomoć federalnih agencija, ukoliko je to potrebno.
"Predsednik je upoznat sa pucnjavom u združenoj baza Perl Harbur - Hikam na Havajima i nastavlja da prati situaciju", izjavio je portparol Bele kuće.
Združena baza, koja je nastala spajanjem Pomorske stanice Perl Harbur i Ratne vazduhoplovne baze Hikam, bila je zatvorena dva sata nakon incidenta, koji se dogodio oko 14.30 po lokalnom vremenu.

Neimenovani svedok je u intervjuu za Havaji njuz rekao da je u čuo pucnjavu u blizini dokova na brodogradilištu i, kada je podigao pogled, video je napadača koji je uperio oružje sebi u glavu i opalio. Napadač je nosio uniformu američke mornarice, potvrdio je napadač havajskoj TV stanici.
Perl Harbur - Hikam je kombinovana baza američkog vazduhoplovstva i ratne mornarice, koja se nalazi na 13 kilometera od Honolulua.
Incident se dogodio samo tri dana pre obeležavanja 78. godišnjice napada na mornaričku bazu Perl Harbur, 7. decembra 1941. godine, posle čega su Sjedinjene Države objavile rat Japanu i zvanično se uključile u Drugi svetski rat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Američki mornar ranio tri osobe i izvršio samoubistvo

Izvor: OkRadio.rs, 05.Dec.2019

HONOLULU - Pripadnik američke mornarice ranio je trojicu civila na Havajima zaposlenih u Sekretarijatu odbrane posle čega je izvršio samoubistvo, saopštila je američka vojska. Oružani incident se dogodio u vojnom brodogradilištu u Perl Harboru. Motiv i identitet mornara koji je otvorio vatru...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.