Grabar Kitarović: Vučić sam o sebi najbolje govori

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Vučić sam o sebi najbolje govori

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavia je da se neće spuštati na taj nivo da komentariše govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici u kojem je, između ostalog, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, kao i da je Slobodan Milošević bio dobar lider.

Grabar Kitarović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom u Zagrebu, rekla da Hrvatska podržava članstvo celog regiona Jugoistočne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Evrope u Evropskoj uniji, pa tako i Srbije, sa kojom želi dobre odnose.

"Svako treba da ispuni kriterijume za članstvo, oni su postali puno specifičniji nego dosad, i Hrvatska ne želi da se nađe u situaciji da nekoga blokira, ali istrajaćemo na ispunjavanju svih kriterijuma”, poručula je Grabar Kitarović.

Predsednica Hrvatske rekla je i da sa austrijskim kolegom nije razgovarala o govoru Aleksandra Vučića na Kosovu, ističući da ne vidi zašto je to obraćanje relevatno za Hrvatsku.

“Bavimo se Hrvatskom, hrvatskim putem u prosperitet, želimo dobre odnose sa srpskim narodom, sa Srbijom, i neću dopustiti da mi gospodin Vučić nameće teme, niti ću se spuštati na taj nivo da komentarišem njegove govore. Mislim da on sam o sebi najbolje govori”, rekla je Grabar Kitarović.

Izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu o tome da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, kao i da je Slobodan Milošević bio dobar lider, izazvale su oštre reakcije pojedinih političara i u delu medija u Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar Kitarović: Ne spuštam se na nivo da komentarišem Vučićev govor

Izvor: Danas, 10.Sep.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da danas da se neće spuštati na taj nivo da komentariše govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici u kojem je, između ostalog, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, kao i da je Slobodan Milošević bio dobar...

Nastavak na Danas...

Zašto je Vučićev govor na Kosovu uznemiro Hrvatsku i BiH

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018

Govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića po svoj prilici pomno se pratio i kod suseda. Na Vučićevo izlaganje reagovao je državni vrh Hrvatske, ali pre svega političari iz Bosne i Hercegovine...Izvor: N1..Milošević i Knin - dve su reči govora predsednika Srbije u Kosovskoj Mitrovici koje su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.